Wie ben ik

Hoi, even een kleine persoonlijke introductie; ik ben Frenk en al jaren gepassioneerd door het karpervissen. Ik ben oprichter van Carpmania Fishing Team en in samenwerking met Jelle, Mike en Kees houden wij het hele boeltje draaidende. Tijdens de wedstrijden worden bij ook nog bijgestaan door Adri, Mark, Piet en Ronald.

Doordat het vissen in de familie zit, (vooral mijn vader !!), ben ik vanaf mijn jeugd al met vele manieren en soorten van vissen bezig geweest. Witvissen, snoekvissen, vliegbinden, vliegvissen en casten, dobbers bouwen, zeevissen, karpervissen met de pen en palingvissen. Al deze takken van de hengelsport heb ik door de jaren heen met veel plezier beoefend.

Toen op een gegeven moment het statisch vissen op karper met de boilie overwaaide van Engeland naar Nederland, kreeg deze nieuwe manier van karpervissen mij steeds meer in zijn greep. Door de jaren heen tot aan de dag van vandaag is het karpervissen steeds meer, als een soort virus in mijn bloed gaan zitten!!

Omdat deze manier van vissen heel tijdrovend kan zijn is het vaak heel moeilijk te combineren met het werk en het gezinsleven. Ik ben dan ook heel blij dat de vrouw waar ik mee getrouwd ben, het door de jaren heen nog steeds geen probleem vind, en dat ze het tot aan de dag van vandaag nog steeds blijft accepteren als ik weer voor een korte of een langere periode aan de waterkant vertoef.

Voor wat het karpervissen betreft heb ik nog zoveel persoonlijke doelstellingen te behalen dat ik denk dat het leven hier waarschijnlijk wel te kort voor zal zijn, zowel in Nederland als ook in Belgie en in Frankrijk. Ook op het gebied van onderlijnen en systemen, haak en inhakingssystemen, en boiliepresentaties ben ik de laatste jaren behoorlijk bezig geweest met experimenteren. Zeker ook dankzij de hulp en gedachtengang van andere karpervissers, (o.a. PenB Products, Co, Iwan) is het mij gelukt een aantal onderlijnen te ontwikkelen die op bepaalde wateren, zeker op de moeilijkere, echt een meerwaarde kunnen hebben.

Als ik dit aan het schrijven ben is al oktober 2002 en vertrek ik over enkele dagen voor een langere karpersessie van ca. 3 weken naar Lac de St. Cassien in Zuid Frankrijk vlakbij Cannes. Bij een volgend verslag over het vissen in Frankrijk zal deze sessie samen met eerdere sessies op Lac de St. Cassien zeker aan de orde komen.

Voor Nu Tot Later !! Ik hoop dat iedereen die dit leest dat hij voor wat betreft het karpervissen, op zijn eigenwijze en tijdsbesteding, net zoveel plezier en mooie momenten aan de waterkant mogen beleven. Net zoals ik dat doe !!

Good Catch and Tight Lines
Sterkte en veel succes

Frenk

Meest recente berichten